2014 feb 26, Kategória: Egészség, 2 491 Megtekintés

A só eredete és a sóbányák története Ausztriában


A só eredete és a sóbányák története Ausztriában

Kevesen tudják, hogy a tiszta só gyakorlatilag sokkal több, mint nátrium-klorid, hiszen ez 84 olyan elemet tartalmaz, mely szervezetünk számára nélkülözhetetlen. A legtöbb háztartásban jelen levő konyhai sóval ellenben nem csak íze jobb neki, de a vérnyomásra sincs káros hatással. Ismerve a lakosság körében előforduló szív-, és érrendszeri megbetegedések gyakoriságát, ennek előnyeire talán kár is felhívni a figyelmet.

Az ausztriai Salzkammergut régió, valamint Hallstatt sóbányái évezredek óta nyújtanak megélhetést az ott élőknek, hiszen kiváló minőségű tiszta só kerül felszínre segítségükkel. Természetesen nem csak emiatt érdemes felkeresni a területet, hiszen Hallstatt például idegenforgalmi vonzerőt is jelent látványsóbányájával. Az ott kínált lehetőségek közül nagy népszerűségnek örvend a bányászcsúszdák kipróbálása, s az idegenvezetésből pedig fény derülhet számunkra arra, hogy miként került a só a hegy belsejébe.

Az ausztriai sóbányákból származó 99%-os tisztaságú só Magyarországon is megvásárolható a patikaiso.hu oldalon, fontos azonban tudni, hogy nem csak fogyasztásra, de fürdőként is remek választásnak bizonyulnak az olyan turisztikailag frekventált területek városai, ahol magas sótartalmú termálvíz áll a vendégek rendelkezésére.

Az említett ausztriai példánál maradva Bad Ischl neve minden valószínűség szerint nem cseng ismeretlenül, ugyanis napjainkban igényesen kialakított wellnessfürdő várja a turistákat. A víz kiváló hatással bír a légzőszervi megbetegedésekre, de mozgásszervi, szív-, és érrendszeri problémák esetében is ajánlott az összetétel.

Ausseerland legkedveltebb helye Altaussee, ahol szintén a látványsóbánya kínálta izgalmaknak lehetünk részesei. A hegy gyomrába történő utazás során 350 méternél kezdődik a sóhatár, s egészen 700 méteres mélységig követhetjük nyomon a kőzetben megjelenő sókristályokat.

A filmtörténet is emléket állított annak a hősies akciónak, melyek az altaussee-i bányászok vittek véghez a második világháborút követően. A sóbányában tárolt műkincseket a bukás után fel akarták robbantani a nemzetszocialisták, ám a hősies bányászok hatástalanították a bombákat. George Clooney filmje is arra mutat rá, hogy a tiszta só olyan érték, melyet megéri megóvni. Használja Ön is az ausztriai minőséget a mindennapokban, hogy családja egészségesebben élhessen!


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press