2014 okt 28, Kategória: Internet, 2 308 Megtekintés

A Snowden ügy óta egyre nagyobb fókusz a szerverek biztonságán


A Snowden ügy óta egyre nagyobb fókusz a szerverek biztonságán

Adattárolás kapcsán kiemelt fontosságú a biztonság, s erre az utóbbi időben is rendszeresen felhívják a figyelmet a szakemberek. Nem véletlen, ugyanis Edward Snowden nevének hallatán rögtön az jut eszünkbe, hogy a felhasználói adatok bizony nincsenek a kormányügynökségek elől sem rejtve. Ez derült ki, amikor napvilágot látott a hír, miszerint az Egyesült Államok kormányügynökségei rendszesen figyelemmel követik azeket az információkat. Felmerült tehát a kérdés, hogy a jövőben az európai szerverközpontok biztonságosabbak lesznek, mint az amerikaiak.

Ami elsősorban ez ellen szól, az a közelmúlt eseménye, mikor a Microsoftot a szövetségi kormány arra kötelezte bírósági eljárás útján, hogy Dublinban tárolt e-mail-eket adjon át a kormánynak. Mindeközben Oroszországban olyan törvényt hoztak, amelynek értelmében orosz területen kell tárolni az orosz felhasználók adatait. A végrehajtással kapcsolatban persze számos kérdés felmerül a gyakorlati kivitelezéstől kezdve a felhasználók szokásaiig.

Az Egyesült Államok és Kína között is bonyolult a helyzet, ugyanis a kölcsönös kémkedéssel vádolás ellenére egy kínai szolgáltató kaliforniai tárhelyet vásárolt magának, méghozzá tetemes méretűt. Egyértelműen látszik tehát ebből, hogy az adatok áramlása országhatároktól függetlenül zajlik, és ellene tenni nem is nagyon lehet.

Amire azonban fokozott figyelmet érdemes fordítani a jövőben, az a biztonság, mely a területet illetően megfizethetetlen. A biztonságban levő Doclernet szerver központ (lásd: https://www.doclernet.hu/szerverhosztingelhelyezes/) a legmagasabb színvonalon teszi lehetővé az adattárolást, aminek köszönhetően egyre többen érdeklődnek a cég szolgáltatásai iránt.

Forras: Doclernet.hu


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press