2013 Már 31, Kategória: Cég, 2 650 Megtekintés

A sikeres vállalkozás titka


A sikeres vállalkozás titka

Mi kell a sikeres vállalkozáshoz? Tuti recept sajnos nincs, csak követendő példaként sikeres emberek történetei állnak a vállalkozó szelleműek előtt, olyan kisvállalkozásokból lett óriások, melyek már nem a napi betevőt teremtik meg, hanem akár milliókat, milliárdokat hoznak.

A siker kulcsa az emberben rejtőzik elsősorban. A. Robbins egy idézetben így vélekedik a sikerről: “A siker titka csupán az elhatározásban rejlik: elhatározod, mit akarsz elérni, majd napról napra teszel érte, még akkor is, ha úgy tűnik, hogy nem fog sikerülni.” Tehát cél és kitartás alapozza meg a jövőbeni sikert. Ehhez elengedhetetlen, hogy örömforrás legyen a munka, szinte hobbi, hiszen egy vállalkozás elindítása és sikerességének fenntartása rengeteg időt igényel.

Mindezek mellé alapvető szükségességű egy jó ötlet, vagyis olyan vállalkozásba kell belevágni, mely minőségi terméket, szolgáltatást nyújt és egyedülálló a piacon. Nem csak saját ötlettel lehet dobbantani a vállalkozások világában, hanem mások termékéhez kapcsolódva is lehet sikereket elérni.

Arról sem szabad sohasem megfeledkezni, hogy a vállalkozást nem elegendő felépíteni, életbe is kell tartani. Ehhez pedig folyamatos innovációra van szükség. A megújulás képessége, a változó igényekre, az alkalmazkodóképesség pedig a versenyhelyzetekre jó orvosság a vállalkozások világában. Az innováció, a gyarapodás pedig a vállalkozó személyének is nélkülözhetetlen eleme, mert csak így lehet idővel egyfajta vállalkozói személyiséget felépíteni.

 

 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press