2012 okt 31, Kategória: Munka, 3 244 Megtekintés

A külföldi munkavállalás nehézségei


A külföldi munkavállalás nehézségei

Menni vagy maradni? Egyre kevesebben teszik fel a kérdést maguknak, hiszen olyan reményvesztett helyzetben, amikor nincs valakinek munkája, a lakása szó szerint már a banké, mert zajlik a végrehajtás, akkor egy kecsegtető ajánlatra minden bizonnyal nem fog nemet mondani senki. A külföldi munkavállalásról, az angliai, a németországi munkalehetőségekről pedig dömpingszerűen érkeznek a hírek, hiszen egyre többen kapják vállukra a hátizsákot, és indulnak meg hazánk fiai közül idegen országok felé munka reményében. Természetesen nem a meggazdagodás a cél, hanem a megélhetés, amire itthon már sokan nem nagyon számíthatnak.

Vannak, akik kiköltözésüket véglegesnek szánják, még akár magyarságukról is lemondanak. Mások szeretnének még hazatérni, és bíznak abban, hogy ha sikerül anyagilag egyenesbe hozni magukat, akkor ennek nem lesz akadálya.

Természetesen a külföldi munkavállalás számos nehézséggel jár, melyeket előnyei ellenére érdemes számba venni a kiutazás megszervezése, megvalósítása előtt. A leggyakrabban felhozott ellenérvek sorában a kint szerencsét próbáló, de hazatérni kénytelen munkavállalók az idegen országok árait emlegetik. Gyakorta hallani, hogy nehéz megfelelő és megfizethető lakást találni külföldön. Ez orvosolható, ha az ember lemond a személyi terének egy részéről, és elviseli, hogy egy ideig másokkal kénytelen osztozkodni egy akár kisebb lakás konyháján, fürdőjén. Az élelmiszerek drágaságáról is sokat hallani, de ha valaki itthon is meg tudta már fogni a kis keresetéből a mindennapi betevőre jutó összeget, akkor ez máshol sem fog gondot okozni.

A család, a barátok, a megszokott környezet elhagyása igazán a legnehezebb, amikor az ember külföldre megy. Sokakat a honvágy, a szeretteinek hiánya hoz haza idő előtt. Ha az ilyen alapvető nehézségek nem térítik el a munkavállalót szándékától, akkor érdemes felkészülten nekivágni az új életnek, mert sokféle egyéb rejtett akadálya, buktatója lehet a külföldi munkavállalásnak, kezdve a valótlan álláshirdetésektől, a nem megfelelő körülményeket biztosító munkákig.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press