2014 feb 09, Kategória: Munka, 2 657 Megtekintés

A külföldi munkavállalás buktatói


A külföldi munkavállalás buktatói

Munkahelyet váltani, vagy éppen találni nem egyszerű dolog hazai körülmények közt sem. Ugyanakkor egyre többen kacsingatnak a munkahely kínálat beszűkülése miatt külföld irányába, miközben sokan még mindig azt hiszik, hogy odakint Németországban, Ausztriában kolbászból van a kerítés. Persze ez tévhit, külföldön sem adnak semmit sem ingyen, meg kell dolgozni a bérért, a megélhetésért.

A külföldi munkavállalás előtt mindenképpen érdemes átgondolni jó néhány dolgot a csábító hívó szó ellenére is. Egyrészt tisztában kell lenni azzal, hogyha kimegy az ember külföldre, akkor nyelvtudás nélkül boldogulni bizony nehéz, vagy éppen lehetetlen, még akkor is, ha a munkahely nem követeli meg a perfekt idegen nyelvi kommunikációt. A nyelvtudás hiányában ugyanis könnyen elszeparálódik az ember, a magányosság pedig hosszútávon  idegőrlő, lélekölő tud lenni. Emellett beragad az ember egy munkába, és ha nem tesz semmit a megfelelő nyelvi szint eléréséért, nem lesz lehetősége tovább lépni, tartósan javítani életszínvonalán.

A külföldi munkavállalás esetén jelentős veszélyforrás, hogy az ember bizonytalan munkahelyre megy, vagy éppen nem megfelelő munkakörülmények közt kell dolgoznia. A külföldi munkavállalás esetén nagy a rizikója annak, ha nem elég körültekintő az ember és nem jól értesült olyan esetleges költségekről, mint mondjuk a szállás, vagy éppen plusz kiadás munkába járás miatt. Ezekben az esetekben bizony könnyedén elmehet valakinek  a kedve a kinti melótól, és egyszerűen hazapakol. Ehhez még hozzá kell tenni, hogy bizony kellemetlen a helyzet, amikor a beígért bér helyett kevesebbet kap a dolgozó és esetleg még ágálni sem lehet  joga, maximum foghatja a batyuját, hacsak nem köti valamiféle kötbér gúzsba.

Bár nincs anyagi vonzata, mégis jelentős tényező a buktatók felsorolása kapcsán a honvágy. Ahol pedig család van, ott a szeretett személyek hiánya is képes olyan mértékűvé duzzadni, hogy arra ösztökélje az embert, hagyja maga mögött a sok euróról szőtt álmát, és térjen vissza hazájába.

 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press