2017 dec 10, Kategória: Otthon, 1 687 Megtekintés

A japán kultúra és a tolóajtók


Japánban a fából készült tolóajtókat shoji-nak (sodszi) hívják. A tolóajtókra minden esetben fényáteresztő papírt feszítenek és egy fa sínben közlekedik. Sok esetben falként is használják, nem csak ajtóként vagy ablakként. Kínában, már a VII-VIII. században ismerték a tolóajtókat. Innen erednek az eredeti tolóajtók is.

A helyiségeket ezekkel a tolóajtókkal választották el egymástól, nem igazán ismerték a falat. A XII. században Japánban shoji-nak nevezték el a papír tolóajtókat. Magát a papírt is shojinak nevezték. Ez a papír tulajdonképpen ma rizspapír néven került be a köztudatba. A hagyományos Japán enteriőrben a shoji-panelek a legjellemzőbbek. Manapság egyre kaotikusabb életet él mindenki és a Japánok által kínált, végtelen nyugalmat kínáló stílus sok otthonba beköltözött, hiszen ha napközben a munkahelyeken és az iskolákban egész nap csak a stresszben van részünk, akkor otthon mindenkire ráfér a relaxálás és lazítás.

Természetesen nem minden otthonban választják a rizspapír megoldásokat. A Szalafa által kínált megoldások is tökéletesen megfelelnek még a magas elvárásoknak is. Különféle tolóajtókat választhatunk otthonunkba. A tolóajtók mellett természetesen a harmonika ajtók is elérhetők a széles termékkínálatban. A harmonika ajtókat érdemes a helyiségek elválasztására használni, de a tolóajtókat akár erkélyajtó gyanánt is be lehet szerelni. A masszív megoldások már eddig is sok ügyfélnek szereztek örömet. Ezekkel az ajtókkal nm követhetünk el hibát, hiszen mind minőségi. A tolóajtók közül többféle kivitel közül is választhatunk. Akik most kezdték el az építkezést, azoknak jó hír, hogy még a falba süllyeszthető megoldást is választhatják, amely még kevesebb helyet fog foglalni, mint a fal előtt futó tolóajtók. Esztétikailag is sokkal szebb és még további helyeket is felszabadítunk.

Természetesen, a panel lakásokban élőknek is léteznek tolóajtó megoldások, amelyek szintén sokkal jobb megoldásnak bizonyulnak, mint a hagyományos, a szobákat elválasztó ajtók. Itt érdemes a masszív burkolatokat is alaposan szemügyre venni és olyan színben kiválasztani a tolóajtót, amely illik otthonunk meglévő színvilágához.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press