2013 okt 08, Kategória: Otthon, 2 171 Megtekintés

A fűtési szezon kezdete és veszélyei 2013-ban


A fűtési szezon kezdete és veszélyei 2013-ban

A 2013-as évben talán a megszokottnál kissé korábban köszöntött be az ősz, s hamarosan már a fűtésre is szükség lesz , látva a hőmérsékleti értékeket. Vannak azonban olyan teendők a fűtési szezon kezdete előtt, melyeket mindenképpen el kell végezni a biztonság érdekében. Nem csak a kéményt kötelező ellenőriztetni, hanem a fűtési rendszer egyéb elemeit, legyen az gázkonvektor, héra vagy egy modern kandalló.

A szakember költségei jóval alulmaradnak annál a problémánál, melyeket egy rosszul működő gázkonvektor, vagy az eltömődött kémény okozhatnak.

Gázfűtés esetében nyilvánvaló problémát jelent, ha a bekapcsolás után huzamosabb ideig gázszag tapasztalható a lakásban. Ilyenkor azonnal kapcsolja ki a fűtést, és hívjon szakembert! Könnyen lehet, hogy csak egy egészen apró alkatrészt kell kicserélni, és máris optimálisan működik majd a készülék.

Radiátor esetében a csöpögés, vagy a felmelegedés hiánya egyértelmű jele annak, hogy valami gond van. A műszaki felülvizsgálat, a tisztítás és a szakember által végzett ellenőrzés egyébként is szükségesek minden évben , a fűtési rendszer jellegétől függetlenül.

A használat során a kémények is eltömődhetnek, s ennek következtében az égéstermék nem tud hova távozni, s így visszaáramlik a lakásba, ezzel akár súlyos veszélynek kitéve az ott tartózkodókat. Figyeljen oda a fűtési szezon kezdetén már arra, hogy a rendszert ellenőriztesse, kitisztíttassa, hogy a komoly mínuszok esetén már ne ezzel kelljen foglalkoznia!


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press