2013 ápr 25, Kategória: Internet, 2 028 Megtekintés

A domain regisztráció veszélyei és buktatói


A domain regisztráció veszélyei és buktatói

Az internet világában a biztonság kérdése kiemelt kérdés az EUban. Nem csak jelszavaink megválasztásakor, a spam üzenetek elővigyázatos kezelésekor, az alkalmazott vírusirtó, vagy az operációs rendszer frissülésével kapcsolatban jut fontos szerephez, hanem akkor is, amikor egy-egy domain név regisztrációjáról van szó. Több weboldalon találhatnak az érdeklődők információkat arra nézve, hogy ilyen és ilyen a biztonságos domain regisztráció, de vannak bizonyos alap információk, melyekkel mindenkinek érdemes tisztában lenni, aki szeretne megjelenni saját domain névvel a világhálón akár marketing, akár egyéb célból.

Gyakran feltett kérdés, hogy a név vajon már akkortól védelemben részesül-e, hogy leadtuk a regisztrációra való igényünket, vagy ez csak az ellenérték befizetése után történik meg. A szolgáltatók egyre nagyobb figyelmet fordítanak az ilyen irányú biztonságra, hasonlóan ahhoz, hogy még véletlenül se vesszen el a domain név, ha elfeledkeznénk a hosszabbításról. 

A védjegy oltalmi kérdések is egyre nagyobb jelentőséggel bírnak, hiszen hasznos tudni arról, ha valaki a miénkhez rendkívül hasonló domain nevet akar regisztrálni. Hasonlóképpen csak előnyünkre válhat, ha időben értesülünk egy-egy számunkra előnyös név felszabadulásáról, mielőtt még a konkurencia lecsapna rá.

Ahhoz, hogy egy weboldal valóban vevőket szerezzen, bevételt termeljen, ne tévesszék össze potenciális ügyfelei más cégekkel csak a hasonló név miatt, érdemes odafigyelnie azokra az apró, de cseppet sem elhanyagolható kérdésekre, melyek a domain regisztrációval kapcsolatban felmerülhetnek.

 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press