2013 máj 02, Kategória: Egészség, 1 967 Megtekintés

A diétás táplálkozás alapelvei


A diétás táplálkozás alapelvei

Az elfogyasztott alapanyagok szétválasztásán alapuló étrend? Szénhidrátmentesség? A napjainkban nagy népszerűségnek örvendő paleo diéta? Méregtelenítés és léböjt? Számos nézet és kúra létezik, melyekről követőik úgy gondolják, hogy segítségükkel maradéktalanul érvényesülnek a diétás táplálkozás alapelvei. Nyilvánvalóan ahányan vagyunk, annyiféle módszerben hiszünk, de vannak bizonyos csapások, melyek mentén haladva megtalálhatóak az egyes diéták közös pontjai.

Mielőtt még abba a hibába esne, hogy bőven elegendő a fogyáshoz és a vonzó külalakhoz, ha a diétás táplálkozás alapelvei beépítésre kerülnek étrendjébe, akkor nagyon téved. Nincs az az étrend, amely pótolná a rendszeres testmozgás nyújtotta testi-lelki felfrissülést, és ezzel természetesen a vele járó formálódást, az izmok fejlődését.

A nagy mennyiségű folyadékfogyasztás – melyet sűrítés nélküli, egészséges levesekkel is növelhetünk – nem hiányozhat egyetlen fogyókúrás étrendből sem. Hasonlóképpen fontosak a rostok, a friss zöldségek, gyümölcsök, melyek áttisztítják bélrendszerünket, ezzel többek között megakadályozva a felfúvódást. A lisztes, cukros ételeket, főzelékeket, a mesterséges anyagokkal teli nassolnivalókat jobb, ha egy életre elfelejti, s helyettük a gyümölcsökben található gyümölcscukorral csillapítja édesség iránti vágyát.

A diétás táplálkozás alapelvei között nyilvánvalóan a mértékletesség is helyet kap, és minden fogyni vágyónak tisztában kellene lennie azzal, hogy koplalással csak szervezetének legyengülését, és az izmok leépülését éri el, de semmiképpen sem az álomalakot, és főleg nem az egészséges fittséget.

 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press