2012 nov 02, Kategória: Konyha, 2 023 Megtekintés

Bolognai ragu az olasz konyha szerelmeseinek


Bolognai ragu az olasz konyha szerelmeseinek

Melyik az a tésztás finomság, amelyet még kezdő háziasszonyok is könnyedén és gyorsan el tudnak készíteni? Természetesen a bolognai ragu, mely összetevőit illetően igen változatos a skála. Van, aki kizárólag egyféle húst használ, míg mások a sertés és a marhahús mellett még csirkemájat is belefőznek.

Felejtse el a zacskós változatokat, melyek bár kétségtelenül intenzív íz világot varázsolnak a tányérra akár negyed óra alatt, de ha kóstolta már a saját kezével összeállított, egyedi fűszerezésű bolognai ragut, akkor biztos lehet abban, hogy a jövőben messziről elkerüli majd a porokat az üzletekben.

A friss paradicsom elengedhetetlen az igazi, olaszos bolognai ragu készítésekor, de hasonlóan nagy szerep jut annak is, hogy milyen arányban fűszerez. A magyar konyhánkban olyan előszeretettel használt fokhagyma mellett arról se feledkezzen el, hogy az állagot javítandó, érdemes sűrített paradicsomot is önteni a vöröshagymával összepirított húshoz. A fehérbor csak jót tesz a legtöbb ételnek, s hogy a zamatok még inkább kiteljesedjenek, megéri ehhez a mártáshoz is önteni egy keveset.

A reszelt sárgarépa csak tovább sűríti majd a finomságot, és egy apró, de annál lényegesebb momentummal bolondíthatjuk meg a tésztaételt: a paradicsomos alappal rendelkező bolognai ragu kevéske fahéjjal még egyedibb íz világot kap majd. Az olasz konyha alapdarabjának számító ételt reszelt sajttal tálalva biztos sikert érünk el.


https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/1press