2012 nov 05, Kategória: Szépség, 2 163 Megtekintés

A szépség titka: bőrápolás télen


A szépség titka: bőrápolás télen

A szépség nem a sminknél, a divatos ruháknál kezdődik, hanem az ápolt külsőnél, melynek alapvető feltétele az egészséges bőr. Ahhoz, hogy bőrünk szép és egészséges maradjon, tenni kell, óvni és táplálni úgy, hogy közben a bőrt érő külső behatásokat is figyelembe vesszük. Így a bőrápolás során különös figyelmet kell szentelni az időjárás és bőrünk ápolása közti összefüggésekre.

A hideg idő érkezése az elmúlt hét időjárását figyelve bizony nemcsak a meteorológusok ijesztgetése. Lassan előkerül  a szekrényből a téli kabát, a csizma, a vastagabb pulcsi, a sapka, a sál, és reméljük a jó meleg kesztyű is. Így próbálja az ember megvédeni testét a jeges széltől, a kellemetlenül szitáló ködtől, az arcot csapkodó esőtől, a sűrű hóeséstől. Vajon elegendő-e ez a védelem? Bizony, hogy nem! Az embert elsősorban bőre védi az időjárás viszontagságaitól már az őskortól kezdődően. Ahhoz, hogy védelmi funkcióját minél jobban ellássa, szükséges az ápolása, táplálása, és főként védelme. Ahogy nyáron a tűző napon, úgy télen a jeges hidegben is oda kell figyelnünk bőrünkre, hogy elkerüljük a kellemetlen sérüléseket.

Fájdalmas sebek keletkezhetnek például kezünkön, ha mellőzzük a kesztyű használatát, és nem kenjük megfelelő krémmel kézfejünket, ujjainkat. Ilyenkor kezünk bőre kipirosodik, kirepedezik, és nyílt seb is keletkezhet, főleg a körömágyak mentén. Mindez égő, viszkető és igen fájdalmas tünetekkel jár együtt. A sérülések megnehezítik a mindennapokat is, hiszen mosogatni, gyermeket fürdetni, vagy néha csak fogni is igen fájó egy ilyen kézzel. Nagyon fontos nem elfelejteni, hogy a sérült kéz, a sebes bőr tökéletes táptalaja a fertőzéseknek, bőrbetegségeknek! Ahogy kezünk ápolására, úgy az arcunk, főként ajkaink, továbbá a lábaink esetében a sarkak védelmére is érdemes odafigyelni, előbbinél ajakbalzsamot, utóbbinál sarokpuhítót használva megelőzni a már fájdalmas kirepedezés, a nyílt sebek keletkezését.

A krémek, kamillás kéz- és lábfürdők, pakolások nem luxusnak, kényeztetésnek, időpazarlásnak számítanak télen, hanem megelőzésnek, a komolyabb bajok elkerülésének.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press