2013 máj 26, Kategória: Szépség, 2 110 Megtekintés

Hajápolási tippek nyárra


Hajápolási tippek nyárra

Közeleg a nyár, előkerülnek a kényelmes ruhák, a könnyű kis cipők, a strandoláshoz szükséges eszközök. A napvédőszerek kiválasztása, megvásárlása is megkezdődik, hiszen a nap káros sugarai ellen már az árnyék nem elegendő, testünket, bőrünket egyéb módon is védeni kell. Amellett, hogy a nagy melegben könnyítünk a testünket takaró ruházaton, és teszünk a bőrünk védelme érdekében, a hajunkról sajnos gyakran megfeledkezünk, pedig a nyári időszakban fokozott igénybevételnek van kitéve hajkoronánk.

A szikrázó nyári napsütés, a várva várt szabadság testileg – lelkileg feltölti az embert, de a kikapcsolódás során sem szabad megfeledkezni egészségünk védelméről. A haj ápolására pedig fokozott figyelmet kell fordítani, hiszen a forróságban izzadunk, hajunk is hamarabb “koszolódik”, így tisztítása is gyakoribb. Mindezek mellett a napfény sugarai ugyanúgy, ahogy bőrünket, a haj szerkezetét is károsítják. Ezt tetézi még, hogy a strandolás során gyakrabban érintkezik hajunk klóros, sós vízzel, melytől kifakul, töredezetté válik, ha nem teszünk ellene semmit.

Egyszerű, pár percet igénybe vevő intézkedésekkel sokat tehetünk azért, hogy a nyár végére is megőrizzük hajunkat egészségesnek és így szépnek is. A napsugárzás ellen nem kell más, mint valami “tökfödő”, ez lehet kalap, kendő, amit el tudunk viselni a fejünkön. A hajszárítót lehetőség szerint pihentessük ebben az időszakban, és szerezzünk be  hajolajat, balzsamot, néha pedig egy kis pakolással is kényeztethetjük hajunkat.

Ha nem szimpatizálunk a bolti készítményekkel, akkor saját magunk is elkészíthetjük a hajpakolást. Ehhez nem kell más, mint egy fél avokádó, egy tojás, néhány kanál olívaolaj  meg egy gépezet a pürésítéshez. Ha elkészült a csodaszer, rákenjük a hajunkra és jó negyedórát hagyjuk hatni, majd bő vízzel leöblítjük, és utána samponnal átmossuk. A végeredmény egészséges, szépen csillogó haj.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press