2012 okt 08, Kategória: Európa, 2 129 Megtekintés

Európa kalandra hív


Európa kalandra hív

Sokunk szenvedélye az utazás, s hiába bővelkedik hazánk is szebbnél szebb helyekben, néha bizony feléled bennünk a kalandvágy, és idegen kultúrákra, más tájakra és izgalmas élményekre vágyunk. Külföldi pihenésünket tervezve azonban nem kell messzire mennünk, hiszen Európa annyi látnivalót tartogat, melynek felfedezésére akár egy élet is kevés lenne.

Útnak indulhatunk autóval is, de az olyan távolabbi területeket, mint Portugália, vagy Németország, talán érdemesebb repülővel felkeresni.Természetesen ha időnk engedi, kalandozhatunk autóval is, és pontosan megtervezve az állomásokat, akár több országon átívelő túrát is tehetünk, mely garantáltan kalandos, és felejthetetlen élmény lesz.

Bizonyos területek évszaktól függetlenül remek választásnak bizonyulnak Európa határain belül, így Róma építészeti műremekei, Athén egyedülálló ókori építményei, vagy a Vatikán művészete és vallási emlékhelyei nem feltétlenül csak a nyári szezonban vannak zsúfolásig turistákkal. Amennyiben tengerparti fürdőzéssel kívánjuk összekötni a mediterrán vidékek felfedezését, célszerű a melegebb évszakok mellet döntenünk.

A német városok, a bajor sör, és a remek sípályák mellett ne feledkezzünk meg Csehországról, a prágai Károly-hídról, és az ott megrendezésre kerülő vásárokról sem. Portugália különleges hangulata mellett pedig Madeira csodás látványa fogadja az Európa nyugati szegletébe érkezőket. A hazánkhoz közeli Bécs akár hétvégi programnak is kitűnő választásnak ígérkezik, de Európa egyes országainak egyedülálló gasztronómiája, és a vidéki élet bája is helyet kell, hogy kapjon utazásunk során. A programok, a felkeresésre érdemes nevezetességek sora megszámlálhatatlan, a döntés mindig egyéni érdeklődés és ízlés függvénye.


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

https://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press