2013 Júl 21, Kategória: Konyha, 1 706 Megtekintés

Könnyű nyári sütemények


Könnyű nyári sütemények

A nyári nagy melegben az ember kevésbé foglalkozik a pocakjával és sokszor egy finom fagyi, vagy egy jégkrém is elegendő számára, ha az édességet megkívánja. Azért valljuk be, néha egy-egy szelet sütinek is jutna hely az étrendben, de felvetődik a kérdés is azonnal: vajon mit lehetne gyorsan és lehetőleg minél kevesebb “izzadással” előállítani?

A sütés nélküli sütik a nyári hőségben tökéletesen megfelelnek, hiszen nem kell a sütőt bekapcsolni, és kisebb előkészületekkel igazán ínycsiklandó finomságok készíthetők. A háztartási keksz például kitűnő alapanyaga a sütés nélküli süteményeknek. Lehet a kekszes süti almás, pudingos, ízlés szerint. Sőt még egy doboz tejföllel, néhány kanál porcukorral, vaníliás cukorral és gyümölcskocsonyával is különleges édességet lehet egy csomag háztartási kekszből varázsolni.

Ha valaki mégis rászánja magát, hogy a sütést is bevesse egy finom süti érdekében, akkor számára ajánlható a gyümölcstorta, melynek elkészítése kevésbé fáradtságos feladat. Emellett a nyári gyümölcskínálat is igazán kedvez ennek a finomságnak. Nemcsak az ízlelő bimbóknak kedveskedhetünk vele, mert a szemnek is gyönyört okozó finomság állítható össze a nyár gyümölcskavalkádjából. Amiért a gyümölcstorta könnyen elkészíthetőnek nevezhető, az az, hogy mindössze piskótából, krémből és a tetején levő gyümölcsökből, illetve zselatinból áll. Az alap, vagyis a piskóta pár perc alatt a sütőbe kerülhet, mert csak margarint, cukrot, lisztet, sütőport és tojást kell hozzá összekeverni és a gyümölcstortaformába öntve kisütni. A krém is rém egyszerű, hiszen mindössze vaníliapudingot kell hozzá főzni, majd a kész piskótán elteríteni, ha már langyosodott egy kicsit. Amikor pedig megdermedt a krém, akkor jöhet a tortára a gyümölcs, majd a zselatin. A hűtőbe téve hagyjuk kicsit összeérni, és mire a család végez az ebéddel, már szeletelhető is a desszertünk.

Ha nem kimondottan süteményt kívánunk, csak ennénk valami édességet, akkor jöhetnek a különböző poharas krémek, gyümölcshabok. A banán a legkiválóbb alapanyag, mert cukrot sem kell hozzáadni, és így is tökéletes desszert lesz belőle. Ugyanakkor a a málnából, szederből, a kiwiből, az ananászból is isteni habokat lehet készíteni.

 


Posting your comment...

Szólj hozzá


E-mail értesítés, ha válasz érkezik

http://www.eu2004.hu/wp-content/themes/press